|
Wątek:
|
Podawać czy nie podawać rybę maślaną?
|
Autor:
|
Czytelnik IP 85.89.189.*
|
Data wysłania:
|
2009-07-16 15:48
|
Temat:
|
winna Maślana....
|
Treść:
|
Ja również "padłam ofiarą" rybki maślanej (wędzonej). W moim przypadku objawy zatrucia pojawiły się dopiero dobę po spożyciu tej ryby, a należały do nich: oleista biegunka, pieczenie w przełyku oraz wysypka na całym ciele (nieregularne, różowe plamy) której towarzyszyło swędzenie. Biegunka męczyła mnie ponad 3 dni (w leczeniu pomogły mi leki: Smecta oraz Nifuroksazyd oraz lek na alergię (na wysypkę). Uważam, że rybka ta powinna być opatrzona informacją o ewentualnych skutkach jej spożycia a najlepiej by było, gdyby została w ogóle wycofana ze sprzedaży.
|