|
Wątek:
|
Polscy kucharze uczą się gotować dopiero w pracy!
|
Autor:
|
Czytelnik IP 89.75.12.*
|
Data wysłania:
|
2009-05-13 09:14
|
Temat:
|
klasa z pasją
|
Treść:
|
Wybierając swoją szkołę kierowałem się pasją i chęcią rozwoju kulinarnego i trafiłem w 10 .Klasę mamy bardzo zgraną i widze w niej kilku świetnych kucharzy którzy naprawdę się interesują gastronomią gorzej z nauką ale nauka jest na drugim planie.Bacznie obserwójemy co się dzieje w świecie kulinarnym nasze potrawy robione na technologii to to dania bardzo wykwintne i trudne w wykonaniu dekoracja i finezja stanowi tu podstawowy element! experymentujemy i próbujemy bierzemy udział w konkursach i różnego rodzaju pokazach .Przed każdym zebraniem gotujemy dla rodziców.W wiekrzości potraw używamy alkoholi do smaku he he posiadamy piec konwekcyjny w pracowni wiec mamy duże pole manewru.Zawsze do zajęć podchodzimy z żartem opiekuje się nami pani dyrektor więc wszystko jest robione z kulturą.Nasza grupa liczy 8 osób .Na wakacje planujemy jechać na obóz z 3 kolegami i gotować dziecią rok temu ta sztuka nam bardzo fajnie wyszła w tym roku powtórka z rozrywki.Chyba,że jakiś hotel 5 gwiastkowy się po nas zgłosi ale nie bedzie łatwo bo w ofertach przebieramy jak w lumpeksie ciuchy:D
|