|
Wątek:
|
Kelnerzy uciekają z Warszawy do Londynu i Dublina!
|
Autor:
|
Czytelnik IP 83.25.233.*
|
Data wysłania:
|
2008-03-26 01:21
|
Temat:
|
Brakuje ludzi do pracy
|
Treść:
|
polska gastronomia schodzi na psy pracodawcy placa ludzia grosze ci nie chca pracowac za takie pieniadze bo ich zwyczajnie na to nie stac wiec pracodawcy zatrudniaja ludzi bez zadnego doswiadczenia w tym fachu ludzi bez pojecia byle tanio dlatgo ludzie strach gdzies na miescie teraz jesc bo nigdy niewiesz kto ci te jedzenie robil jedno co pewne musial byc tani.wiec wyjezdzajcie z tad wszyscy ci co znacie jezk angielski lub szybko sie uczycie bo tu niema przyszlosci.ja jestem kucharzem i wiem jedno zle zrobilem ze wrocilem do polski[pracowalem w niemczech]teraz szukam tu pracy i proponuja mi stawke taka jaka mialem 5 lat temu.polska gastronomia sie stacza.jestem jeszcze mlody mam 30 lat wiec pracuje za ten ochlap ale za 10lat juz mnie tu nikt nie bedzie chcial bo bede stary malo wydajny albo za drogi,renty czy emerytury tez nie bedzie bo z najnizszej krajowej jaka laskawie rzuca nasi pracodawcy to nie starczy nawet na lekarstwa ,pozostanie wiec dworzec taka jest przyszlosc w polsce.dlatego nie dziwie sie ze brakuje wam taniej sily roboczej niekturzy ludzie maja poprostu instynkt samozachowawczy i dlatego wyjezdzaja z polski.
|