|
Wątek:
|
Znani szefowie kuchni uzdrawiają menu
|
Autor:
|
Czytelnik IP 83.8.152.*
|
Data wysłania:
|
2012-12-12 16:05
|
Temat:
|
Restauracje zmieniają receptury swoich dań
|
Treść:
|
Coś niesamowitego !! Zamiast promować polską kuchnię i naturalne polskie potrawy, nastała w mediach moda propagowania obcych, zagranicznych, śmieciowych (patrz np. dania z owoców morza-dania biedoty włoskiej-z biedy jedzono to co wpadło do sieci) potraw. Najzdrowsze dla danej regionalnej populacji są dania które w danej części świata od wieków były jedzone. Organizmy przyzwyczaiły się do tych dań i np.tam gdzie jest zimno jedzono tłusto i dla nich to jest zdrowe. Chwalmy starą kuchnię polską dla tej części Europy a nie wprowadzajmy na siłę udziwnionych potraw z innych regionów !! Chyba że jako ciekawostkę !!! Zdrowe będą nawet tłuste i kaloryczne potrawy jeżeli nie będą zawierały tych wszystkich dodatków zwiększających masę i sztucznie, chemicznie trwałość produktu !!!
|