|
Wątek:
|
Nie ma rąk do pracy w gastronomii i hotelarstwie?
|
Autor:
|
Czytelnik IP 83.10.215.*
|
Data wysłania:
|
2007-06-10 15:28
|
Temat:
|
gastronomia-brak rąk do pracy
|
Treść:
|
myślę,panowie i panie pracodawcy, że problem jest bardziej złożony.Jakże często niedowartościowani oraz pochopnie zwalniani byli pracownicy starsi(ale sprawdzeni), a wy chcielicie bazować tylko na młodych,którzy podniosą wam obroty. A dzisiaj to oni dyktują wam warunki i jest to logiczne,bo sami doprowadziliście do tego. Sama zawsze stawiałam na młodych i najchętniej lubiłam z nimi pracować,ale najlepsze efekty dla każdego załadu przynosi współpraca werwy młodości z doświadczeniem i(najczęściej sumiennością i odpowiedzialnością) starszych. A tak na marginesie-dlaczego właśnie ci doświadczeni,starsi wiekiem są gorzej opłacani lub zarabiają tyle samo co ci młodzi którzy dopiero zaczynaja ? Może to jest odpowiedż na wasze biadolenia ? pracownik gastronomii-bezrobotny z centrum Polski
|