|
Wątek:
|
Rewelacjana Karczma u Jędzy w Krakowie
|
Autor:
|
Czytelnik IP 83.23.103.*
|
Data wysłania:
|
2011-04-11 12:05
|
Temat:
|
Rewelacjana Karczma u Jędzy w Krakowie
|
Treść:
|
gdyby pani gesler nie ośmieszała pracowników,właścicieli to nikt by programu nie oglądał . Najwazniejsza w każdej knajpie jest kuchnia a tu pomysły Gessler sa kompletnym niewypałem. Restauracje na uboczu ,w tzw słabych punktach potrzebują SPOSOBU na przetrwanie gorszych czasów,czyli dość prostych ,jednocześnie ciekawych dań ,do których produkty można zamrozić i szybko rozmrozić w razie potrzeby ,plus jakiegoś ciekawego menu z daniem dnia a nie 100 litrów sosu ,zupy ,tony pasztecików pieczonych jednorazowo ,kilogramowych szaszłyków wiszących z sufitu. Jest kryzys i trzeba ten kryzys uwzględnić. Większość knajp jest w opałach ,no chyba że ktoś ma super punkt i tradycję albo jest w jakieś super sieciówce.Pozostali maja bardzo trudno ,mały ruch ,mały personel ,oszczędności ,małe porcje ,niezadowolenie klientów ,zamknięte koło. Pani Gesler nie ma konkretnych pomysłów ,cały czas to samo.Widac że umie organizować imprezy np wesela bo ilości dań ,menu ,bardziej podchodzi pod takie przyjęcia. A nazwa coś tam weis jest bardzo pretensjonalna i nie na miejscu w stosunku do miejsca które jest na zadupiu jakiejś dzielnicy.Gesler żyje w swoim świecie ,jest bardzo nietolerancyjna ,brak jej życzliwości ,wybiera sobie w programie ofiarę i na niej buduje ogladalnośc .Przykre to ,ale jakos musi sobie radzić . No a co do restauracji to nie rozumiem dlaczego przy słabych finansach ,kryzysie ,w kuchni nie pracuja właściciele.Każdy może się nauczyć gotować ,tylko trzeba chcieć
|
Odpowiedzi:
Rewelacjana Karczma u Jędzy w Krakowie [2011-12-09 14:57 87.207.20.*]
jak ktos ma gosci to gotuje na biezaco kadego dnia i nie trzeba nic mrozic. Swieze warzywa kupuje sie rano na warzywniaku, mieso w miesnym, na hali gdziekolwiek gdzie sie spzredaza takowa zajmuja i sie idzie i robi, restauracja nie jest czynna chyba dobe non stop? a p[rzepisy magdy gessler jednemu przypadna do gustu innemu nie- jej restauracje jakos fukcjonuja, sa pieknie urzadzone i ze swiezymi daniami ladnie podanymi zyskala swoich klientow. Jka ktos chce to utrzyma sie w najgorszym miejscu, oby byla dobra kuchnia, a ludzie sie zglaszaja do tego programu a potem fochy stroja jak ona cos chce zmienic- najlepiej niech tv na swoj koszt wyremontuje lokal i wiecej niech sie nie wtraca. Bdb ze pani magda nie podpisala sie pod ta rewolucja u jedzy, wlascicielce bardzioej zalezalo za dobrej relacji z falszywa kelnereczka ola niz na pracy z dobra szefowa kuchni i jej pysznym jedzeniem. Mama ndzieje ze pani jadzia trafila do fajnej knajpy gdzie wlasciciel wykorzysta jej wiedze i pomysly przedstawione przez pania ma.gessler odpowiedz » Rewelacjana Karczma u Jędzy w Krakowie [2011-05-12 13:22 109.107.4.*]
może gdyby kucharz nauczył się gotować nie trzeba by było Magdy Gessler... tego jedzenia nie da się przełknąć! odpowiedz »
|