|
Wątek:
|
Ruszyła VI edycja Primerba Cup
|
Autor:
|
Czytelnik IP automat.*
|
Data wysłania:
|
2011-02-28 22:39
|
Temat:
|
Ruszyła VI edycja Primerba Cup
|
Treść:
|
Aktualność: Rozpoczął się konkurs kulinarny dla restauratorów. Zwycięzca zostanie nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski.
Tematem tegorocznej edycji jest: "Danie główne z combra baraniego oraz zakąska ciepła z sera koziego lub owczego. Zarówno danie główne, jak i zakąska muszą być przygotowane z udziałem minimum 1 rodzaju Primerby Knorr".
Warunki uczestnictwa:
- drużyny dwuosobowe składające się z szefa oraz kucharza pomocnika
- receptury należy przesyłać w terminie od dnia 1.01.2011r. do 20.02.2011r. na adres ufs.poland@unilever.com.
Drugiem etapem będą eliminacje regionalne, które rozegrają się w 7 regionach Polski w okresie od 15 marca 2011 do 30 kwietnia 2011 r. Trzeci etap to już półfinał (8 czerwca) w Centrum Kulinarnym Unilever Foodsolutions w Poznaniu. Finał jak zwykle będzie miał miejsce na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich - 12 września.
Nagrodą za pierwsze miejsce dla kucharza jest: tytuł Mistrza Primerba Cup 2011, czek o wartości 10 tys. zł, nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski 2012. Nagrodą za pierwsze miejsce dla kucharza pomocnika jest mikser.
|