|
Wątek:
|
Jak z powodzeniem urządzić restaurację?
|
Autor:
|
Czytelnik IP 95.48.64.*
|
Data wysłania:
|
2010-10-06 16:07
|
Temat:
|
Wygląd restauracji ważny
|
Treść:
|
Czasem spoglądam na "reanimację" poniektórych lokali gastronomicznych przez szanowna Panią Gessler i przyznam szczerze ,że z byt trudnych przypadków jak do tej pory nie miałem okazji zobaczyć. Posiadacz restauracji jest osobą z innej branży lub pokłada nadzieję wyłącznie w załodze co jest dużym ryzykiem.Podstawowym błędem kazdego marzącego o własnej fajnej gastronomii jest błędne wyszacowanie kosztu inwestycji , a w dalszej części zrobienie własciwego biznes planu "nie wirtualnego".Widziałem bardzo dużo bezsensownie wydanych pieniedzy . Jeżeli nie potrafimy sami stworzyć restauracji warto zainwestować w w profesjonalną firmę bądż osobę , legitymującą sie już doświadczeniem w tej branży.Jednak przestrzegam przed zatrudnianiem profesjonalistów teoretyków to bardzo bije po kieszeni:).Długo mozna by sie rozpisywać jedno jest pewne ,najlepszym menadżerem jest sam właściciel o ile kocha gastronomię .Pamiętajcie Inwestor w branży gastronomiczej nie jest gastronomem , a to oznacza zupełnie inny rodzaj przedsięwzięcia i sposób jego realizacji.Pozdrowienia z Wrocławia. Zawsze służę pomocą. Restauracje Oregano www.oregano.com.pl Ryszard
|