|
Wątek:
|
Zasady wydłużania dobowego czasu pracy w restauracjach i hotelach
|
Autor:
|
Czytelnik IP 217.113.225.*
|
Data wysłania:
|
2010-06-28 18:04
|
Temat:
|
Wydłużanie czasu pracy do 12, 16, 24 h
|
Treść:
|
ja co prawda szukam odpowiedzi na inne pytania,może ktoś mi odpowie co mam robić,pracuję w firmie cateringowej jako kucharz, a ponieważ jestem sam z pomocą rzadko szefowa daje nam jakiś dzień wolny,najczęściej tj 1 dzień wolnego w miesiącu lub wcale,zarabiam 2700/na mc,wydaje mi się,że nie jest to jakiś ogrom,oprócz tego nie spełnia prawie żadnych punktów z kodeksu pracy tj,nie interesuje ją czy mamy co pić,nie daje żadnej odzieży ochronnej,prać też trzeba samemu,pomoc zwodzi od miesięcy,że podpiszą umowę,pomóżcie,jak mam się bronić,bo moja szefowa ma męża mecenasa i myśli,że jest nie do ruszenia.Tak wiem,że się wpakowałem,ale na rynku pracy jest strasznie w Łodzi.
|