Uwaga! Serwis nie bierze odpowiedzialności za wypowiedzi na forum. Ewentualne naruszenia regulaminu serwisu prosimy zgłaszać Administratorowi po przez stronę Kontakt
|
Wątek:
|
Grillowanie w restauracjach szkodliwe dla środowiska?
|
Autor:
|
Czytelnik IP automat.*
|
Data wysłania:
|
2010-03-31 14:30
|
Temat:
|
Grillowanie w restauracjach szkodliwe dla środowiska?
|
Treść:
|
Aktualność: Grillowanie w restauracjach na całym świecie jest źródłem zanieczyszczeń, które mogą być zagrożeniem dla ludzkiego zdrowia i środowiska. Do takich wniosków doszli naukowcy z amerykańskiego Uniwersytetu Minnesota.
Zdaniem ekspertów przygotowywanie potraw w celach handlowych jest źródłem zanieczyszczenia powietrza. W restauracjach w Los Angeles zainstalowano katalizatory tak, aby zminimalizować przedostawanie się cząsteczek aerozoli z grilli. Najwięcej szkodliwych emisji pochodzi z tłustych potraw przygotowywanych w wysokich temperaturach, na otwartym ogniu, takich jak np. mięso do hamburgerów.
|
Odpowiedzi:
Grillowanie w restauracjach [2010-03-31 14:30 83.21.229.*]
Co to za tekst? A grillowanie w domu czy ogrodzie nie powoduje zanieczyszania środowiska? Moim zdaniem jest zupełnie odwrotnie, to restauratorzy zatrudniają profesjonalistów którzy mają wiedzę jak grillować, aby zminimalizować zatruwanie środowiska. A większość domorosłych ,,grillowiczów", niema pojęcia o zatruwaniu, siebie, współbiesiadników, czy środowiska. odpowiedz »
|