|
Wątek:
|
Kraków: Restauracja Solfeż oferuje grzybowe bufety tematyczne!
|
Autor:
|
Czytelnik IP automat.*
|
Data wysłania:
|
2006-09-15 09:08
|
Temat:
|
Kraków: Restauracja Solfeż oferuje grzybowe bufety tematyczne!
|
Treść:
|
Aktualność: We wrześniu w każdy piątek restauracja Solfeż w Hotelu Radisson w Krakowie oferuje grzybowe bufety tematyczne. W cenie 79,00 zł oprócz bufetu, gdzie wybór potraw z grzybami jest ogromny, jest jeszcze wino domowe i napoje.
Piotr Pabisiak, szef kuchni w każdy piątek przygotowuje mnóstwo wspaniałych dań. Przygotował między innymi: paszteciki z grzybami, sałatkę składającą się z makaronu kręconego z parmezanem, surowych, krojonych grzybów, suszonych pomidorów, rukoli i odrobiny czerwonej cebuli. Jako danie główne można zjeść panierowaną kanię z polędwicą z prawdziwkami i pomidorem, a wszystko smażone w ziołach na białym winie. A na deser podawane są lody z leśnymi owocami i surowym borowikiem.
Dodatkową atrakcją jest możliwość obejrzenia, jak przygotowywane są owe potrawy. Można posłuchać jak oliwa skwierczy na patelni i poczuć oszałamiający zapach ziół i makaronu podgrzewanego z bazylią.
W październiku Solfeż będzie proponować dziczyznę, a w listopadzie kuchnię tajską.
|