|
Wątek:
|
Absolwenci Gastronomika gotują obiady tylko teoretycznie!
|
Autor:
|
Czytelnik IP 83.29.199.*
|
Data wysłania:
|
2009-10-16 11:57
|
Temat:
|
www.turystykamalopolska.pl
|
Treść:
|
W Krakowie w Zespole Szkół gastronomicznych nr. 2 rusza projekt Praktyczna gastronomia we współczesnej Europie. Ma on na celu podniesienie kwalifikacji oraz zdobycie doświadczenia zawodowego. Projekt obejmie 100 uczniów kształcących się w zawodzie kucharza, kucharza małej gastronomii, technika organizacji usług gastronomicznych, technika żywienia i gospodarstwa domowego oraz 10 nauczycieli technikum.
Szkolenia odbywać się będą raz w miesiącu po 4 godziny dla każdej z grup. Realizowane będą we ścisłej współpracy z parterami projektu (restauracja "Hawełka, restauracja hotelu "Sheraton", Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników z Regionu Małopolskiego).
|