|
Wątek:
|
Absolwenci Gastronomika gotują obiady tylko teoretycznie!
|
Autor:
|
Czytelnik IP 79.186.31.*
|
Data wysłania:
|
2009-10-08 21:19
|
Temat:
|
Kucharze po szkołach gastronomicznych potrafią gotować,p
|
Treść:
|
kucharze po szkole potrafią gotować, tylko nie daje się im tej szansy. fakt-tylko ci , którzy poszli do szkoły z przekonania./ ja kończyłam szkołę w ubiegłym wieku! 1975rok, /praktyki miałam w szkole tylko w ostatniej klasie w barze/husarski/kucharze ukrywali przed nami swoje sposoby, dyby nie to że gotowanie zawsze było moim hobby, pewnie nie zostałabym w zawodzie . później pomogłam niejednemu młodemu człowiekowi w polubieniu gotowania, teraz sama potrzebuję informacji:nie mam już podręczników, a muszę ustalić normy ubytków produktów spożywczych w czasie przechowywania i obróbki/mechanicznej oraz ręcznej- warzywa/ . a wracając do gotowania: najważniejsza jest pasja- to dla kucharzy. dla szefów- dajcie młodym szansę,i z zaufaniem próbujcie ich potrawy
|