|
Wątek:
|
Absolwenci Gastronomika gotują obiady tylko teoretycznie!
|
Autor:
|
Czytelnik IP 95.49.123.*
|
Data wysłania:
|
2009-09-03 09:48
|
Temat:
|
Kucharze po szkołach gastronomicznych nie potrafią gotować,p
|
Treść:
|
Zgadzam się w zupelności. Praca kucharza jest naprawdę ciężka,jednak bardzo satysfakcjonująca.Po 15 latach w branży mogę już powiedzieć,że umiem sporo.Jako młodszy kucharz nie bylam dopuszczana do wielu prac,wszystko zdobywałam mniejszymi lub większymi krokami.Jednakże kilka lat pracy w renomowanej restauracji pod okiem dobrego szefa pozwoliło mi rozwinąć skrzydła.Wybierając oferty pracy,koncentruję się na rozwijaniu ulubionego kierunku-kuchnia polska oraz staropolska.Z doświadczenia wiem,że kucharze często mają "nalecialości" poprzednich zajęć,przez co potrafią zrobić flaczki a'la new cousine,co jest dla mnie mocnym uderzeniem od złej strony.Nie tego wymaga klient,ktory wybiera konkretny lokal. Szkoła ,a właściwie dwie,byly jednak potrzebne.Nikt w wirze zajęć nie będzie tłumaczył dokładnie procesów obróbki i kandydat,który nie zna podstawowych zasad będzie popełniał błędy oraz marnotrawił towar. Pozdrawiam
|