|
Wątek:
|
Gastronomiczna lista płac
|
Autor:
|
Czytelnik IP 188.33.2.*
|
Data wysłania:
|
2009-08-23 23:00
|
Temat:
|
Płace w gastronomii
|
Treść:
|
pracuje w gastronomii 3 lata zaczynałem od 2000netto na stanowisku pizzera taraz jestem kucharzem i poniżej 3000tys. nie schodze do tego dochodzą premie co dwa miesiące jakies 500 złotych. mam mam wykształcenie gastronomiczne ale i tak na początku pracodawcy to nie obchodziło interesowało go to co potrafie a nie jaki mam papierek.a właściciel restauracji który nie chce dobrze zapłacić pracownikom poprostu ich traci bo ktoś pracowity, pojętny i posiadający jakieś doświadczenie nie będzie pracował za 12zl/h, mój poprzedni szef nie dawał podwyżek i stracił tylu pracownikóa że zamkną dwie restauracje
|