Uwaga! Serwis nie bierze odpowiedzialności za wypowiedzi na forum. Ewentualne naruszenia regulaminu serwisu prosimy zgłaszać Administratorowi po przez stronę Kontakt
|
Wątek:
|
Stół szwedzki w hotelu 3*
|
Autor:
|
Czytelnik IP 83.16.230.*
|
Data wysłania:
|
2009-08-11 13:03
|
Temat:
|
Stół szwedzki w hotelu 3*
|
Treść:
|
Czy jeśli śniadanie jest do 10-tej, personel hotelu 3 gwiazdkowego moze ostentacyjnie sprzatać o 9.55 siedzącym jeszcze w restauracji kilkunastu gościom, także z dziećmi, jedzenie ze szwedzkiego stołu, zwłaszcza, jezeli proszą, żeby jeszcze na chwilę zostawić ? Tym bardziej, że wcześniej tego nie robiono, zbierano około 15 po 10-tej.. Część gości poczuła się okropnie, pokazano im, kto tu rządzi. Moim zdaniem jest to niedopuszczalne w hotelach, i bardzo niegrzeczne dla gosci.. skonczyło sie na pyskówce i niemiłym wrażeniu, że gość powinien juz sobie pójść. Tak zadecydował właściciel, i ani on ani personel nie mieli sobie nic do zarzucenia.. chyba chcą wychować sobie gości, żeby sie "streszczali" z jedzeniem. Takie zachowanie to chyba ewentualnie w jakichś stołówkach wczasowych, ale w hotelach? Jakie macie "doswiadczenia" z gastronomią hotelową ? Czy mogliby się wypowiedzieć także hotelarze, co sadzą w tej kwestii?
|
Odpowiedzi:
Stół szwedzki w hotelu 3* [2009-08-11 13:17 95.40.19.*]
Taaak, a potem się tacy właściciele dziwią, że ludzie tyle zostawiają na talerzach. Jak muszą sobie od razu stertę nakładać, żeby ktoś im sprzed nosa nie sprzątnął, a nie powoli dokładać sobie według apetytu. Albo przemycać bułkę pod pachą, bo dzieciak nie zdażył zjeść, a już personel patrzy krzywo, żeby się wynosić. To się zdarza, ale w hotelach raczej nie. Co to za hotel? Będziemy omijać. odpowiedz »
|